Malzemeler
Süt(500ml)
Sütü kesmek için;
Yoğurt(Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı kadar)
Yada sirke (denemedim ama 7 yemek kaşığı deniliyor)
Ya da limon suyu ( yaklaşık 1 limonun suyu)
- Sütü kesmek için sirke, limon ya da yoğurttan birini kullanabiliriz. Ben oğlum için lor yaptığımdan ev yapımı yoğurt ile sütü kesiyorum.
- Ölçüler kesin ölçüler değil, sütün kesilmeye başladığını anlayıp, eklediğim yoğurdu,(sirkeyi yada limonu) buna göre ayarlıyorum.
- İlk olarak sütü kaynatıp, ocağın altını kapatıyorum. Ev yapımı yoğurdumu ekliyorum.
- Süt kesilmeye başlayınca biraz karıştırıp, kenarda yaklaşık 1 saat kadar bekletiyorum.
- Ardından derin bir tencerenin üzerine süzgeci koyup, bir süre de burada süzülmesini bekliyorum. (Süzgecin üzerinde bir de tülbent olursa daha iyi süzülüyor.)
- Sonra peynir altı suyunu kavanoza, lor peynirini ayrı bir kaba koyup dolaba koyuyorum.
- Peynir altı suyu protein deposu olduğundan, onu da oğlumun sebze çorbasında kullanıyorum. Ya da tekrardan lor peyniri yapıyorum bu suyla.
Bu arada peynirimizi 3-4 günü geçmeden de tüketiyoruz.
Bebişlerimize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder