Malzemeler
150 gr tam buğday unu
3 yumurta
100 ml zeytinyağı ( Yarım su bardağı)
3 rendelenmiş havuç
3-4 hurma (orjinal tarifte 2 adet ama biraz daha fazlası daha güzel oluyor)
2 kuru kayısı
1 çorba kaşığı kadar kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz (Yine fazlasından zarar gelmez)
Yarım bardak kadar su
- Öncelikle hurma, kuru kayısı ve üzümü buharda haşlıyoruz, iyice yumuşatıp eziyoruz.
- Bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını çırpıyoruz.
- İçine un, tarçın ve karbonatı ekliyoruz.
- İyice çırptıktan sonra kuru meyveleri ve rendelenmiş havuçları ekliyoruz. Hamurun kıvamına göre de biraz su ekliyoruz, su miktarını hamur çok cıvık olmayacak bir şekilde ayarlayabiliriz.
- İyice karıştırdıktan sonra yağlanmış bir kaba boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan testi ile kontrol edebiliriz.
Umarım siz ve bebişleriniz beğenirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder