17 Temmuz 2017 Pazartesi

Çocuklarla Gidilecek Yerler - Bakırköy

Bebeklerle, çocuklarla gidilecek yerler, mekanlar neresi diye ara ara internetten araştırma yaparım, yapmak da gerekiyor, malum bu haydutlarla gidilen yerlerden hem onların, hem sizin keyif alabilmeniz önemli.
Blogda da böyle bir yazı yazmak nedense daha önce aklıma gelmemişti. Ara ara 'çocuklarla gidilecek yerler' başlığı altında yenilerini ekleyeceğim yazı dizisine öncelikle Bakırköy'de büyüyen biri olarak Bakırköy'den başlamak istedim.


Veliefendi Hipodromu


İlk olarak, bizim maalesef ki geç keşfettiğimiz Veliefendi Hipodromu'ndan başlayacağım. Eğer bizim gibi daha önce duymadıysanız ne alaka demeniz mümkündür, demeyin!  Çocuklar için süper bir yer. Muhtemelen hipodrom haricindeki alandan haberiniz yoktur. Ancak hipodrom haricinde piknik bile yapabileceğiniz harika bir alanı var.
Mis gibi açık havadasınız, araba yok, bu yüzden gönlünüz rahat. Çocuk parkı var, yeşillik var, bir de tabi ki atlar ☺

Eğer ki o gün at yarışları varsa içeri top sokmak yasak, diğer günler serbest.
Yine yarışın olduğu günler giriş ücretli, ama bayanlar için 1 tl, erkekler için 2 tl gibi bir ücretten bahsediyorum. Diğer günler ücretsiz. Bu arada piknik alanı 10:00'da açılıyor, 18:00'da kapanıyor. Bir de otopark sıkıntısı yok, bahsetmeden geçemeyeceğim 😉

Piknik alanı var dedim ama tabi ki mangal hayali kurmayın.
Yanınıza alın örtülerinizi, ister yere serilin, ister masalara kurulun. Dışarıdan yiyeceklerinizi getirip keyif yapın. (İçeride büfe de var) Ohh mis... Çocuklar da rahat rahat oynayabilir. Bizimki bir ara yerdeki dalları toplayıp uzun süre onlarla oyalanmıştı. Bir süre bir fıskiyenin altında çığlıklar atarak ıslandı. Yiğido'dan henüz gözümüzü ayıramasak da çocukları serbest bırakabilirsiniz. (Yiğit bir ara bir taşın tadına bakmaya çalışmıştı çünkü.) Yorulunca da uyudu açık havada. Bir ara gidip Yiğit'in tabiriyle 'deh deh'lere de baktık.

Yarış varsa izlemek de çok eğlenceli oluyor.  Hatta geçen yıl gittiğimizde uluslararası bir yarışa denk gelmiştik. Bayanlar çok şıktı, kendimizi İngiltere'de hissetmiştik 😉 Meğerse bayanlar arasında en iyi şapka mı ne seçilecekmiş. Ilginç bir deneyimdi.

Aslında çok bilinip de kalabalıklaşmasını istemeyeceğim yerlerden biri ama bahsetmemek de olmazdı. Bu ne yaman çelişkidir böyle 😉

Botanik Park


E5'in hemen kenarında bulunan, betonların arasında sıkışıp kalmış bizler için nefes alacabileceğimiz eşsiz bir park. Çocukların bayılacağı kesin.

Çok güzel çocuk parkları var, biri su parkı. Bu arada parklarda kum var, bu yüzden çocuklar için yanınıza kova, kürek alırsanız, daha da bir eğleneceklerdir. Türkiye'deki en yüksek oyun kuleleri de bu parkta bulunmakta.
Çocuklarla gidilecek yerler- Botanik Park

Gölette bulunan ördekleri ve kaplumbağaları çocuklarınızla beraber besleyebilirsiniz.Yiğit ördeklere, kaplumbağalara balık kraker atmaya bayılmıştı. Onu oradan ayırmak bayağı zorlamıştı bizi.

Bu arada giriş ve otopark ücretsiz.


Kartaltepe Millet Parkı


Bakırköy Kartaltepe'de bulunan en büyük çocuk parkı sanıyorum ki burası.

Biz her fırsat bulduğumuzda buradayız. Bebekler ve daha büyük çocuklar için oyun alanları bulunmaktadır.

Çocuklarla gidilecek yerler - Kartaltepe Millet Parkı
İçeride bir de çay bahçesi var, ancak hafta sonları oturmak için yer bulmak çok zor.

Yeşillikler içinde güzel bir park burası. Geçen yıl Yiğit'i uyutmak için buraya getirirdim. Açık havada o güzel güzel uyurken, ben de oturur keyifle kitabımı okurdum. Şimdi ise yaramazın peşinde koşturmaktan, bırakın kitap okumayı, oturamıyorum bile 😂 Yine de ikimiz de çok keyif alıyoruz.

Venüs Pastanesi


Çocuklarla gidilecek yerler - Venüs Pastanesi
Venüs Pastanesi Ataköy tarafında kalıyor. Güzel bir bahçesi ve ufak da olsa bir çocuk parkı var.

Güzel havada siz bahçesindeki masalarda otururken, çocuklar gözünüzün önünde parkta oynayabilirler. Ufak bir park ancak çocukları oyalamaya yeter, hele bir de başka çocuklar gelmişse. Bizimki bayılıyor oraya. Bize tabi ki sadece park yetmez, Yiğit defalarca masalar arasında tur atar, hatta dikkat çekmek için de olmadık şebeklikler yapar.

Kışın çocuklar sıkılabilirler ancak yazın keyif alacaklardır.

Pazar günleri açık büfe kahvaltı oluyor, tavsiye ederim, biz her gittiğimizde çok memnun kalıyoruz.

Tek eleştirim bebek bakım odası olmaması, belki ufak bebeklerle gidildiğinde sorun olabilir.

Düzenleme (Aralık-2020): Maalesef burası artık yok :(


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder