21 Temmuz 2017 Cuma

Evde susamlı çubuk kraker yapımı

Evde susamlı çubuk kraker yapımıİşte çocukların her daim bayıldığı çubuk krakerlerin ev yapımı olanı. Tabi isterseniz bunu ufak simitlere de çevirebilirsiniz :) Biz ev ahalisi olarak bayıldık, öneririz.


Tarifle ilgili ufak bir anımızı da paylaşayım da bu çubuk krakerlerin lezzeti hakkında fikir edinmiş olun; çubuk krakerler piştikten hemen sonra daha fırından bile çıkarmadan tadına bakayım diye bir parça alıp, elimde hızlı hızlı soğuttum.Yiğit  hemen kıyıma yanaşıp tadına baktı ve tabi ki biz yumulunca hemen bitiverdi. Bizimki yenisini getirmeme sabredemeyip, 'mama mama' diye ağlamaya başladı. Bitti sandı garibim 😌 Düşünün artık ne kadar lezzetli olduğunu 😋



Malzemeler


2 yumurta
200 gr soğuk (!!!)  tereyağı
2 yemek kaşığı koyu tarafından yoğurt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bolca susam



  • Tereyağı, yumurta sarıları, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve mahlebi derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ekleyerek, hamuru yoğuruyoruz.
  • Un ölçüsünü yoğurmaya başladıkça ayarlayabiliriz, verilen ölçüden az yada çok olabilir. Kurabiye hamurundan biraz sert kıvamda bir hamur olacak.
  • Hamurdan parçalar koparıp, çubuklar yapıyoruz.
  • Daha sonra çubukları önce yumurta aklarına sonra susamlara bulayıp, tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Şimdiden afiyet olsun.


Not: Bu tarifi Kevser'in Mutfağı'ndan aldım ve uyguladım. Bu vesileyle de kendisine teşekkür etmiş olayım, bu leziz tarif için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder