28 Ağustos 2017 Pazartesi

Çocuklarla Gidilecek Yerler / Çocuk Dostu Mekan Önerileri

Çocuklarla nereye gidelim? Çocuklarla nerede rahat ederiz? diye düşünüyorsanız, buyurun bir de bu önerilere göz atın.

Çocuklarla gidildiğinde rahat edebileceğiniz, çocuk dostu mekanlardan 2 tanesinden bahsetmek istiyorum bu yazımda. Birisi Florya'da bulunan 'Ziya Şark Sofrası', diğeri de Kağıthane'de bulunan 'Urfa'dan'


Ziya Şark Sofrası


Florya'da bulunan Ziya Şark Sofrası'nda çocuklarınızın çok eğleneceği kesin, onlar eğlenirken siz de bahçesindeki deniz manzarasının ve leziz yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Çocuklar için hem açık havada bir parkı, hem de kapalı alanda oyun odası bulunmaktadır. Aynı zamanda bebek bakım odası da vardır.

Biz her gittiğimizde parkın hemen yanındaki masalardan birine oturuyoruz. Oturduğumuz yerden bizimkini gözetlemek, anında müdahele edebilmek adına rahat oluyor, tabi çoğu zaman birimiz onun peşinde oluyoruz orası da ayrı 😓

Parkta çocuklarla ilgilenen bir de oyun ablaları var, tabi ki hiç bir çocukla birebir ilgilenemezler ama çocuklar onların getirdiği balonlara, balondan avva (köpek), kılıç, kalp gibi şekiller yapmalarına bayılıyorlar.

Oyun ablaları aynı zamanda çocuklara boyama yapmaları için resimler ve kalemler de getiriyor ki, Yiğit bunlarla bizim hiç ummadığımız kadar çok oyalandı.
Aynı zamanda çocukların yüzlerini boyuyorlar. Çocuklar bunlar içinde sıraya giriyor. Bir anda çevreniz yüzü boyalı çocuklarla doluyor, şeker bir görüntü oluşuyor. Yiğit de yüzüne kısmi bir kedi resmi çizdirdi, bıyıklarının bir tarafı eksik kaldı ama olsun ne yapsın çocuk ancak o kadar dayanabildi 😈

Pazar günleri açık büfe kahvaltıları var, biz oldukça memnun kaldık.

Ancak eleştirim de yok değil. Kapalı oyun odalarının bakıma ihtiyacı var. Hem oldukça havasız bir oda, havalandırma konusunda sıkıntı var, hem de temizlik konusunda. Belki yaz günü diye önem vermemiş olabilirler ancak oyuncak olduğu için çocuklar yaz kış dinlemiyor, oyuncaklarla oynamak istiyorlar.
Oyun odasının alt katta olması da bana pek doğru gelmedi aslında. Yemek katı üst katta olduğu için çocukları oyun oynarken izleme şansınız olmuyor. Ama oyun ablaları çocukların başında durduğu için belki de sorun olmuyordur. Zaten 3 yaş altı çocuklar için ebeveynleri ile birlikte odaya girmeleri için de bir uyarı vardı.

İşin aslı kışın gelmedik, durum nasıl olur düzeltilir mi bilmiyorum ama yaz günü biz Yiğit'le oldukça eğlendik, keyifli vakit geçirdik. Zaten genelde de çocuklu aileler vardı, bu çocuk dostu mekanda. Biz açık havada oturduk ve gayet de mutlu ayrıldık.




Urfa'dan


Kağıthane'de çok geniş bir alanda bulunan başka bir çocuk dostu mekan da Urfa'dan. Buraya yeni taşındıkları için Ziya Şark Sofrası'na göre daha bakımlı. 

Yine burada da hem kapalı oyun odası, hem bebek bakım odası, hem de açık havada parkı bulunmaktadır. 

Biz buraya kışın gitmiştik, Yiğit kapalı oyun odasında çok eğlenmişti.
Tabi o zamanlar hiç tek başına bırakamadığımız için biz hep peşindeydik, ama sanıyorum ki yakın zamanda gitsek, Yiğit oynarken, oturduğumuz yerden rahat rahat onu izleyebiliriz. (Buradan da babaya mesaj gitmiştir sanırsam 😉 )

Bu arada yemeklerin lezzetinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Yiğit bile bizim umduğumuzdan çok çok fazla yemişti. Ve ilginçtir, yemek bitene kadar mama sandalyesinden hiç kalkmak istememişti.

Buranın da tek eksiği oyun ablalarının olmaması diyebiliriz sanırım. (Biz Nisan ayında gitmiştik, o zamandan beri değişti mi bilmiyorum ama. )

Sözün özü, biz bu iki mekandan da mutlu ayrıldık, güzel anılar biriktirdik.
Hem yemeklerden memnun kalacağınız, hem de çocuklarınızla rahat edebileceğiniz mekanlardan...


Bir de bu yazıya göz atmak isteyebilirsiniz; Çocuklarla gidilecek yerler- Bakırköy 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder