23 Ağustos 2017 Çarşamba

Kayıp Köpek Üzüm - Pearson Yayınları

Kayıp Köpek Üzüm - Pearson Yayınları

Artık 1.5 yaşında olan Yiğit, tam bir kitap kurdu :) Bu duruma tabi ki kitap kurdu olan ben, en çok sevinen tarafım. Tabi bir de bu sayede bende çocuk kitapları okumak gibi yeni bir hobi edindim :)

Her öğle ve akşam yatmadan önce mutlaka kitap okuyoruz ve oldukça eğleniyoruz. Bazen odamızda kahkahalar bile çınlıyor.

Aynı zamanda Yiğit bu kitap okumalardan çok şey öğreniyor. Bir kere  en başta hedeflemiş olduğum kitap sevgisini şimdilik aşıladığımı görüyorum. Mesela yatmadan önce "Hadi kitap okuyacağız, hangisini okuyalım acaba?" dediğimde hemen babaya dönüp "bay bay" yapıyor. Yani yatmaya zorla değil, zevkle gidiyor kuzucuk.

Kitapta gördüklerini gerçek hayatla özdeşleştirebiliyor. Ve bir kere kitapta okuduğum bir şeyi unutmuyor. Konuşabilse daha neleri farkedeceğim kim bilir?

Kitap okumanın onun üzerindeki bu olumlu etkilerini görünce tabi ki devamlı yeni kitaplar ediniyorum.

Onlardan biri de Pearson Yayınları'ndan 'Kayıp Köpek Üzüm'. Pearson Yayınları bu konuda çok başarılı.

Kayıp Köpek Üzüm'de en çok dikkatimi çeken çizimleri oldu, öyle başarılı ki. Kasvetli şehir hayatı bile öyle güzel anlatılıyor ki, oradaymışsınız gibi, yaşıyorsunuz. Bazı sayfalarda yazılar uzun olsa da Yiğit'in dikkati dağılmıyor, uzun süre resimleri inceleyebiliyor.


                                      Kayıp Köpek Üzüm Yorumu - Pearson Yayınları

Konuya gelirsek; Kitabımızın kahramanı olan Batu, deniz kıyısındaki evini geride bırakıp, şehre taşınmak zorunda kalmıştır. Tabi geride bıraktığı o güzelim evini ve arkadaşlarını çok özlemektedir. Şehirde hiç bir yeri bilmediği gibi, hiç de arkadaşı yoktur. Etrafını keşfetmek için dışarıda gezindiği bir günde, kendisi gibi canı sıkılmış görünen Üzüm ile karşılaşır. Ve yakınlarda onu arayan kimse de yoktur. Batu'da Üzüm'ü orada yalnız bırakmayıp, yanında götürür. Bu sayede dostlukları başlar.

Çocuk kitabı da olsa spoiler vermek istemem. Çok şirin, insanın içini ısıtan, mükemmel çizimlerle dolu sıcacık bir kitap.

Şu yaş için uygundur diye sınırlama yapmak istemiyorum. Her çocuk farklı dönemlerde bu kitaptan zevk alabilir. Bu sizin çocuğunuza kitap okumaya başlama döneminize ve kitap okuma sıklığınıza göre değişir bence. Bu nedenle bu kitap, şu yaş aralığına uygundur gibi kısıtlamalara kulak vermemek gerek bence. Çocuklarınızı en iyi siz tanırsınız, şu anda ilgisini çekmese de belki 1 ay sonra favorisi de olabilir. Tek bildiğim onlara olabildiğince erken kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız gerektiğidir.

Çocuklarınızın bayılacağı bu sevimli kitabı, sizin de çok seveceğinize eminim.

 Şimdiden keyifli okumalar dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder