15 Ekim 2017 Pazar

Ay'ı Kim Çaldı? - YKY Yayınları


Aydede seven çocuklara kitap önerileri
 Aylardır "ayde, ayde" diyerek etrafta dolaşan, gözü hep yukarılarda olan, nerede aydede görürüm diye etrafı tarayan, gökyüzünde aydede arayan bir yaramazla beraberken, nasıl aydedeli kitaplar, şarkılar bulurum diye araştırırken, bu kitap karşıma çıktı. Kitap ilk eve geldiğinde anneanne ile beraberdi Yiğit. Anneannesi Yiğit'in kitabı ilk gördüğü andaki heyecanını anlattı da o anda yanında olmayı çok isterdim. Çok heyecanlanmış, ayde diyerek yüzünde gülücükler açmış.

Sizin de Yiğit gibi Aydede aşığı bir çocuğunuz varsa, işte bu kitaba bayılacaksınız.

Yapı Kredi Yayınları'ndan yayınlanan 'Ay'ı Kim Çaldı?' kitabının neredeyse her sayfasında aydede resmi olduğu için çocukların ilgisini çok çekiyor. Yazıları belki biraz uzun gelebilir, ben bazen okurken kısaltıyorum, bazen olduğu gibi okuyorum. Yiğit resimleri incelerken, resimlerden bir şeyleri işaret edip sorarken sıkılmıyor genelde.

Hikayesine gelirsek, Berk de her gece yatmadan önce aydedeyi seyretmeyi çok seven, bu nedenle de astronot olma hayali olan bir çocuk. Ama o da ne? Bir gece aydedeyi gökyüzünde göremiyor ve çok endişeleniyor. Hemen aklına aydedeyi birilerinin çalmış olabileceği geliyor. Ama acaba Ay'ı kim çaldı? diye düşünürken, bunu bahçedeki hayvanlara soruyor, onlardan biri mi çalmıştı yoksa aydedeyi?

Aydede seven çocuklara kitap önerileri

Devamından bahsetmeyeyim. Ama kitabı aldığınızda yaramazların günde bir kaç kere size kitabı okutacaklarına emin olabilirsiniz.

Ancak ufak bir eleştirim olabilir, kitabın başlığını 'Ay'ı kim çaldı?' olarak değil de 'Aydede'yi kim çaldı?' olarak yapmaları çok daha iyi olurdu sanırım. Çünkü aydedeli kitap ararken arama 'aydede' olarak yapılabiliyor, iki harfli 'ay' olarak arama maalesef yapılamıyor, yapılsa da başarılı sonuçlar elde edilemiyor. Bu kitap da tesadüfen karşıma çıkmasa, tanışamayacaktık. Zaten kitabı okurken de, her 'ay' kelimesini 'aydede' olarak okuyorum ki Yiğit için anlamlı olan kelime 'aydede'.

Kitaptan bağımsız olarak da, biz Yiğit'e "aydede yok nereye gitmiş acaba?" dediğimizde ise aldığımız cevap "mama" oluyor. Yani Aydede her yanımızdan ayrılan kişi gibi mama almaya gitmiş 😃 Bizim lugatımızda böyle 😂

Sonuç itibariyle acaba 'Ay'ı kim çaldı?'

Şimdiden keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder