21 Kasım 2017 Salı

Çocuklarla Gidilecek Yerler - Çikolata Müzesi

Pelit Çikolata Müzesi
Çok geç keşfettiğimiz yerlerden biri oldu Çikolata Müzesi. Çocuklarla nereye gidelim? Çocuklar nerede güzel vakit geçirirler, eğlenirler? diye düşünüyorsanız adı gibi buram buram çikolata kokan Çikolata Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sadece çocuklar değil eminim siz de çok seveceksiniz. İçinde bu kadar çikolatayı barındıran bir mekanı sevmemek mümkün mü zaten?

Öncelikle bu süper müzenin yerinden bahsedeyim; Pelit'in Esenyurt'ta bulunan fabrikasında bu müze. Akbatı Avm'nin hemen yanında bulunuyor, benim gibi navigasyonsuz kendini çaresiz hissedenlerdenseniz, Akbatı AVM yazın navigasyona. (Navigasyon Çikolata müzesi diye bir yeri tanımadığindan) hemen yanında fabrika. Fabrikada çikolata, pasta satış bölümleri, cafe ve restaurant da var. Çıkarken satış bölümünden bir miktar çikolata zulalamak da muhtemel.

Öncelikle sizi çikolata akan bir musluk karşılıyor. Yum yum çok leziz.

Müzenin girişinde de çikolata şelalesi. Evet devamlı sıcacık çikolata akan bir şelale. Ve inanılmaz lezzetli. Ancak öyle çikolataya parmaklarımla şöyle bir dalıp çikolataya doyayım diye bir şansınız yok, sadece bir kere. Muhtemelen hijyenik olmayacağından böyle bir kural alınmıştır.Ama tadı hala damağımda desem inanın abartmış olmam👌 Ne var yani ufacık bardaklar koysaydınız demedim de değil hani ☺

Çikolata MüzesiEinstein - Çikolata MüzesiSonra yerdeki numaraları takip ederek müzede ilerliyorsunuz. Bir salonda Yerebatan Sarnıcı da dahil, Sultanahmet Meydanı yapılmış. Başka bir  bölümde Nuh'un Gemisi bulunuyor. Müzede portreler de mevcut, Atatürk, Einstein... Özgürlük Heykeli, Mısır Piramitleri, İstanbul'un kurtuluşunun canlandırdığı bölüm ve daha neler neler...

Müzeden çıktıktan sonra da bir alt katta çocuk gezme alanı diye adlandırılan, Yiğit'in çok daha fazla ilgisini çeken bölüm var. Burada da şeker hamurundan yapılan maket pastalar ve hareket eden kuklalar var. Biz en çok Pamuk Prenses ve elinde elma tutup Pamuk Prensese yaklaşan ve  hah hah hah gülen cadının yanındaydık, Yiğit oradan ayrılmayı hiç istemedi. 'Ananne, ananne' deyip annemi oraya çekiştirdi, bizim ufaklık. Sonra pasta yapan kuklalar çok çok sevimlilerdi.
Çocuklarla gidilecek yerler - Çikolata Müzesi
Biraz ileride Barış Manço, Neşet Ertaş, Aşık Veysel'in çikolatadan yapılmış heykelleri karşıladı bizi. Bu kat da gezinmek de çok eğlenceliydi.
Bir bölümden de pasta imalathaneleri görünüyordu. Çok çok temiz, her hallerinden profesyonellik akan ekip ustaca pasta yapıyorlardı. Onları izlemekten de çok keyif aldık.

Müzeyi haftanın her günü 10:00-17:00 saatleri arası ziyaret mümkün. Giriş 25 tl. Girişte içinde size 80 gram çikolata bulunan paket de ikram ediliyor. Ama ne yalan söyleyeyim, çikolataya doyarım diye düşünürken maalesef pek bir ikram yok içeride. Tadımlık ufak ufak ikramlar da bulunmaları çok hoş olabilirdi. O kadar çikolata görüpte tadamamak pek olmuyor. İsterseniz satın alabiliyorsunuz tabi ki.

Müzeye getirilecek tek eleştiri de bu olur sanırım, yoksa inanılmaz bir emek var, harika bir yer. Benim gibi bol bol çikolata yerim umuduyla gitmeyin diye söylüyorum (Rejim yaptığım için sanırsam bu istek, madem müzeye gidiyorum, orada rejimi bozabilirim diye umut ettiğim için olabilir bu hayal kırıklığı ☺)

Sözün özü, çocuklarınızı da alın, Pelit'in Çikolata Müzesi'ni ziyaret edip, mis gibi çikolata kokuları eşliğinde güzel zaman geçirin, bizden söylemesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder